Instructeur Basale Reanimatie van kinderen (Instructeur PBLS/AED) NRR voor reanimatie-instructeurs. 1 dagdeel
Cursusagenda
Upcoming events
Sorry no post found
Een kinderreanimatietraining is anders dan een volwassen reanimatietraining. Het benaderingsschema is ander, technieken zijn anders, preventie is belangrijk maar ook de doelgroep is waarschijnlijk anders. Als reanimatie-instructeur kan je in één dagdeel worden getraind tot kinderreanimatie-instructeur. Als NRR-instructeur PBLS/AED mag je reanimatietrainingen verzorgen en een certificaat van de NRR uitreiken aan deelnemers
Inhoud training
Tijdens de training wordt stilgestaan bij de eigen vaardigheden, de reanimatierichtlijnen en achtergronden bij een kinderreanimatie. Aangezien je al volwaardig instructeur bent, wordt er minder stilgestaan bij de didactische principes, maar er wordt wel ingegaan op het lesgeven over dit onderwerp. Doelgroep, motivatie en emotionele aspecten zullen zeker de revue passeren. De docent-instructeur zal je tijdens de training intensief begeleiden en je voorbereiden op het daadwerkelijk lesgeven in de basale kinderreanimatie. Je wordt getraind om zowel basistrainingen als opfristrainingen te verzorgen.
Aan het einde van de training ben je in staat om:
- Te beschrijven welke leeftijdsindeling wordt gehanteerd en waarom.
- Een demonstratie van de basale kinderreanimatie (baby en kind) inclusief de inzet van een AED te geven volgens de meest actuele richtlijn NRR.
- De opbouw van een basale kinderreanimatie basistraining te verwoorden en te verantwoorden.
- De opbouw van een opfristraining kinderreanimatie te verwoorden en te verantwoorden.
- Eenvoudige les- en leerdoelen te formuleren en een training gestructureerd te verzorgen aan de hand van de gestelde doelen.
- Een presentatie rondom de kinderreanimatie te maken en te geven.
- Aan de hand van het 4-stappenplan een (deel)vaardigheid aan te leren en hierbij directe feedback toepassen.
- Een “kinder”-scenario voor een basis- en opfristraining voor te bereiden, uit te voeren en te evalueren.
- Een evaluatie middels Pendelton, learning-conversation en een debriefing te verzorgen.
- Het belang van preventie, snelle herkenning, reanimeren en vroegtijdig inzetten van een AED in eenvoudige bewoordingen te benoemen.
- De organisatorische aspecten (waaronder het cursusreglement en CoSy) van een kinderreanimatietraining te beschrijven.
- Hulpmiddelen (fantomen, AED’s, feedbacksystemen) tijdens een kinderreanimatietraining te gebruiken volgens voorschrift van een fabrikant.
Om deel te kunnen nemen aan de training, moet je volwaardig NRR-reanimatie-instructeur BLS zijn. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een hulpverlenerscertificaat kinderreanimatie.
Praktische training van één dagdelen (4 uur) en een voorbereidingstijd van 2-4 uur. Als voorbereiding werk je een aantal toegestuurde opdrachten uit.
€125 (vrijgesteld van BTW) pp. voor de gehele training inclusief certificering. Neem contact op voor een groepsprijs en/of cursus op jouw locatie.
De eigen vaardigheden en het demonstreren van de didactische vaardigheden (4-stappenplan, scenario voorbereiden / uitvoeren / afronden) worden aan de hand van gestandaardiseerde scoringslijsten getoetst. Daarbij wordt het principe van een continuous assessment gebruikt. Er is geen eindtoets opgenomen.
Registratie in CoSy als “kandidaat instructeur” kinderreanimatie
- Je kan dit gedeelte volgens tijdens de opfristraining als reanimatie-instructeur.
- Na het succesvol afronden van de training word je geregistreerd als kandidaat instructeur. Vervolgens moet je twee keer als kandidaat instructeur een training succesvol verzorgen waarna de upgrade tot volwaardig instructeur zal plaatsvinden.
Gebruik data voor feedback aan ambulancepersoneel
Gebruik data voor feedback aan ambulancepersoneel René Boomars, physician assistant acute zorg, Medisch Management Ambulancezorg RAVU De RAVU maakt gebruik van reanimatie data om het ambulancepersoneel gestandaardiseerde feedback te geven over BLS en ALS aspecten. Alle reanimatiecasussen worden geanalyseerd volgens een standaard concept waarbij gebruik