Basale reanimatie van volwassenen (opfristraining)
In Nederland worden per week ongeveer 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een plotselinge circulatiestilstand. Deskundige hulpverleners zijn meestal niet op tijd ter plaatse om de hersenbeschadiging die dan optreedt te voorkomen. Soms komt iemand dan te overlijden. Het is belangrijk dat omstanders een circulatiestilstand herkennen, 112 bellen en direct starten met reanimeren. Tijdens de reanimatie wordt zuurstofrijk bloed rondgepompt om schade aan vitale organen te beperken of te voorkomen. Het inzetten van een automatische externe defibrillator vergroot de overlevingskans.
Tijdens de basistraining zijn vaardigheden aangeleerd die nodig zijn om iemand te kunnen reanimeren. Tijdens deze praktische training worden deze vaardigheden opgefrist.
Na het opfrissen van de vaardigheden wordt geoefend met diverse situaties waarin jij de vaardigheden zou moeten kunnen toepassen. We gaan hierbij “weg” uit het lokaal en proberen je in een herkenbare situatie de vaardigheden toe te laten passen. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan de inzet als hulpverlener binnen een burgerhulpverleningsnetwerk, de reanimatie van een drenkeling of een reanimatie als first responder door de brandweer of politie.
Naast de basisvaardigheden zijn dan bijvoorbeeld extra deelvaardigheden nodig. Ook zal aandacht besteed worden aan samenwerking en communicatie tijdens een reanimatie.
Wat wij belangrijk vinden is dat je vertrouwen hebt in je eigen kunnen en dat je een bewusteloos geraakt slachtoffer durft te benaderen!
Aan het einde van de training kun je demonstreren hoe je:
- Een bewusteloos slachtoffer benadert.
- Borstcompressies en beademingen uitvoert.
- Een automatische externe defibrillator (AED) veilig in kan zetten.
- Een bewusteloos slachtoffer dat ademt kan helpen.
- Een slachtoffer met een luchtwegbelemmering kan helpen.
- De vaardigheden kan toepassen in jouw dagelijkse praktijk.kan helpen.
Om deel te nemen aan deze training is een NRR-certificaat van maximaal 1 jaar oud vereist.
De praktische reanimatietraining duurt ongeveer 1.5-2 uur. Hierbij kan eventueel gebruik worden gemaakt van een voorbereidende e-learning.
€40 (vrijgesteld van BTW) pp. voor de gehele training inclusief certificering. Neem contact op voor een groepsprijs en/of cursus op jouw locatie.
Tijdens de praktische training zal de ervaren trainer continue de vaardigheden beoordelen en bijstellen. Pas als een (deel)vaardigheid wordt beheerst, wordt verdergegaan met het volgende gedeelte. Hierdoor zal er geen eindtoets zijn.
Officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR-hulpverlener)
- Sommige verzekeraars vergoeden de trainingskosten.
- De training is geaccrediteerd bij sommige beroepsverenigingen.
- Wij adviseren om de vaardigheden jaarlijks op te frissen.
- Tijdens de opfristraining wordt ingegaan op situaties die herkenbaar zijn voor de hulpverlener.
- De inhoud van de opfristraining is deels afhankelijk van de doelgroep: waar zou de deelnemer de vaardigheden moeten kunnen toepassen.
Gebruik data voor feedback aan ambulancepersoneel
Gebruik data voor feedback aan ambulancepersoneel René Boomars, physician assistant acute zorg, Medisch Management Ambulancezorg RAVU De RAVU maakt gebruik van reanimatie data om het ambulancepersoneel gestandaardiseerde feedback te geven over BLS en ALS aspecten. Alle reanimatiecasussen worden geanalyseerd volgens een standaard concept waarbij gebruik